Skip to main content

Lecasorapuhallus: Mitä se tarkoittaa ja miten se tehdään?

Lecasorapuhalluksen perusteet

Lecasorapuhallus on menetelmä, joka hyödyntää kevytsoraa, eli lecasoraa, puhdistus- ja kunnostustöissä. Lecasora on uunissa paisutettua savea, joka on kevyttä ja huokoista. Tämän materiaalin erityisominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten eristämiseen ja kevennyksiin rakennusalalla.

Menetelmässä lecasoraa syötetään puhalluslaitteeseen, josta se suihkutetaan korkealla paineella kohteeseen. Tämä tekniikka on tehokas esimerkiksi silloin, kun halutaan lisätä rakenteiden kantavuutta tai parantaa äänieristystä. Lecasorapuhallus on myös suosittu valinta vanhojen rakennusten saneerauksessa, sillä se mahdollistaa tarkat ja hallitut toimenpiteet.

Lecasorapuhalluksen käyttökohteet

Lecasorapuhalluksen käyttökohteet ovat monipuoliset. Sitä käytetään muun muassa uusien lattioiden rakentamisessa, kun tarvitaan kevyttä täyttöainetta. Myös vanhojen rakennusten lattioiden korotuksissa lecasorapuhallus on oiva valinta, sillä se ei lisää merkittävästi rakenteen painoa. Lisäksi menetelmä soveltuu erinomaisesti esimerkiksi ullakoiden ja välikattojen eristämiseen.

Toinen yleinen käyttökohde on äänieristyksen parantaminen. Lecasoran huokoinen rakenne vaimentaa tehokkaasti ääntä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan esimerkiksi kerrostalojen välikerroksiin. Lecasorapuhallus on myös käyttökelpoinen menetelmä silloin, kun halutaan suojata rakenteita kosteudelta tai parantaa niiden paloturvallisuutta.

Lecasorapuhalluksen toteutus

Lecasorapuhalluksen toteutus vaatii erikoisosaamista ja oikeanlaiset työvälineet. Prosessi alkaa lecasoran valinnalla, joka määräytyy käyttökohteen vaatimusten mukaan. Puhalluslaitteeseen asetetaan sopiva paine ja lecasora syötetään laitteeseen, josta se puhalletaan kohteeseen. On tärkeää, että puhallus tehdään tasaisesti ja hallitusti, jotta lopputulos on laadukas ja kestävä.

Imupalvelu tarjoaa ammattitaitoista lecasorapuhalluspalvelua, jossa huomioidaan asiakkaan tarpeet ja kohteen erityispiirteet. Kokeneet ammattilaiset varmistavat, että puhallus suoritetaan turvallisesti ja tehokkaasti, mikä takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Lecasorapuhallus on tarkkaa työtä, joka edellyttää ammattilaisten käsissä oikeanlaista tekniikkaa ja kokemusta.

Lue myös: